KJC Beveren 70!

Dit jaar (2021) vieren we ons 70-jarig bestaan!

16 maart 1951 werd onze club geboren in een achterzaaltje van café "De Vier Eemers" op de markt in Beveren onder de naam Shin Gempin Ryu.

2021 had een spetterend jaar moeten worden met allerlei activiteiten en attenties ter ere van de 70ste verjaardag van onze prachtige club, jammer genoeg heeft het taaie beestje dat corona noemt daar tot nu toe een stokje voor gestoken. Niettemin laten we ons niet ontmoedigen en zijn we meer dan ooit gemotiveerd om de draad terug op te pikken waar we hem een jaar geleden hebben moeten neerleggen.

Desondanks het feit dat er na 7 decennia heel wat terug te blikken valt, is het in deze tijd meer dan ooit van belang om de focus op de toekomst te leggen. Vandaag gaan we dus geen opsomming geven van bv de talloze kampioenen die onze club al heeft afgeleverd, het engagement van onze club in de Vlaamse en ook internationale judowereld of een eindeloze lijst van hogere graden die dankzij de gedrevenheid en technische kennis van onze trainers door onze club werden afgeleverd. Hopelijk hebben we wel de mogelijkheid om hier eens uitgebreid op terug te blikken op het geplande judofeest in september, al is dat natuurlijk nog steeds onder voorbehoud...

Vandaag richten we onze pijlen dus op de toekomst, na ondertussen meer dan een jaar in corona is ons belangrijkste clubengagement absoluut het verder uitbouwen van een brede en standvastige basis in onze jeugdwerking. We kunnen hiervoor gelukkig ook terugvallen op een schitterend team van trainers. Hoe breder de basis van onze piramide, hoe hoger de top!

Jammer genoeg zagen we onze organisatie van de Vlaamse kampioenschappen voor seniors eind 2020 en de jeugd begin 2021 geannuleerd worden, we hopen dit alsnog te organiseren zodra het terug kan op een normale manier en met publiek. Wat ons betreft zal dit pas ten vroegste 2022 zijn en leggen we dit jaar de prioriteit vooralsnog op een veilige en hopelijk definitieve heropstart van al onze trainingen.

Zoals u onlangs mocht vernemen zal u in eerste instantie de komende tijd een t-shirt ontvangen ter gelegenheid van ons 70-jarig bestaan en zullen we afhankelijk van de geldende maatregelen verder in het jaar nog enkele feestelijke momenten proberen inlassen.

Intussen houden we er aan om jullie allemaal nog eens te bedanken voor jullie vertrouwen in onze club en zien we elkaar zo snel mogelijk terug voor een nieuwe, frisse en veilige start van onze trainingen! Geniet nog van de terugblik met foto's in het menu 'KJC Beveren 70!'